loader

Terazi Burcu Sağlık Durumu

Terazi Burcu Hakkında Özet Bilgi

1. DEKANAT (24 Eylül - 3 Ekim) Tam bir Terazi. Venüs hakimiyeti baskın. Venüs'ün sembolize ettiği her konu, baskın ve ön plandadır. Güzellikler, denge ve asalet, hayatın tümüne dağılır.

2. DEKANAT (4 Ekim - 13 Ekim) Terazi özellikleri, Kova'nın parlak zekası ile parlamaya başlar. Venüs kadar Uranüs de hakimiyetini egemenleştirir. Bu kişiler kendilerini daha çok araştırmaya ve zamanın ötesindeki konulara adarlar. Bilimsel araştırmalarda organizasyon kabiliyetleri ile öne çıkarlar. Medyatik tiplerdir.

3. DEKANAT (14 Ekim - 23 Ekim) Terazi'nin belirgin özelliği olan denge ayarı, İkizler'in meraklılığı ile bozulabilir. Merkür, Venüs'e düşünsellik kazandırır. Bu insanlar biraz meraklı ve şüpheci olurlar. İlgilendikleri alanda araştırma yapmak için saatlerini harcayabilirler. Dış güzellikler ve şekilsellik yerine konunun içeriği ön planda gelir.

Terazi Burcu Sağlık Durumu

Nazlı Hastalar
İç dünyasındaki dalgalanmalar, kendisini baş ağrısı ve aşırı yemek yeme eğilimi olarak gösterebilir. Sinirleri midelerini etkilediği için, midedeki asidi dengeleyen fosfat içerikli gıdaları tercih etmeleri iyi olur. Çoğu Terazi insanının metabozlizması yavaş çalışır. Baharatlı, soslu, şekerli gıdalara olan düşkünlüğü, fazla kilolara sebep olabilir. Bu nedenle düzenli egzersiz yapmalıdır. Teraziler'in böbrekleri, omurga ve bel bölgesi çok hassastır. Bu bölgelerini üşütmemeye, böbrekleri yoracak alkollü içeceklerden uzak durmaya özen göstermeleri gerekir. Romatizmal rahatsızlıklara karşı da tetikte durmalıdırlar.

Vitamin ve Mineraller Dengesi... Doğum haritasında Venüs gezegeninin etkileri ağır basıyorsa; Terazi burcuysanız veya Yükselen burcunuz Terazi ise, vücuttaki bazı mineral ve vitamin dengesine dikkat etmek gerekir. Vitamin dengesi olarak A (carotene), K, E, niasin mineral olarak ise bakır, çinko, biotin ve iyota dikkat etmek gerekir.

Venüz bozuk açılar aldığında vücuda giren şeker ve karbonhidrat kolay kolay yakılamaz ve direkt yağa dönüşürler. Bu nedenle şekerli besinlerden kaçınılması doğru olur. Oranlarını dengeleyemeyeceğinizden dolayı bakır ve vitamin K alımı doktor tavsiyesi ile ayarlanabilir. Okyanus algı, klorella, bol klorofil ve iyot ihtiva ettiği için çok faydalıdır. Bunun dışında;

İyot İçeren: Kuşkonmaz, soğan, sarımsak, havuç, bezelye, domates, ıspanak, deniz ürünleri, iyotlu tuzlar.

Vitamin A içeren: Süt, tereyağı, peynir, yumurta, muz, balık yağı, sarı ve yeşil renkli tüm sebze grubu, bamya, ıspanak, avokado, mango, papaya, ananas, portakal, kayısı, balkabağı, et ve ciğer ürünleri.

Vitamin E içeren: Tereyağı, süt, peynir ürünleri, bitkisel sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, kahverengi pirinç uygundur. Patates cipsleri, tuzlu fıstık, fındık gibi çerezler vücuttaki E vitaminini eksiltir ve yok eder. Bu tip besinler klorlu maddelerle kaplanarak hazırlanır.

Vitamin K içeren: Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, süt, domates, havuç, yulaf.

Bakır içeren: Deniz ürünleri, taze ciğer, badem, patates, üzüm, salatalık, mısır, kuşkonmaz.

Çinko içeren: Buğday tohumu, sebzeler, limon, kestane, soda, bal, deniz, hayvanlarının çoğu, soğan, kuru maya.

Biotin içeren: Maya, baklagiller, et, midye, faydalı besinler arasındadır.